20090218

lain plan lain jadi

heylo pembaca setia :)

apa yg aku plan arini tak menjadi tapi plan lain pulak yg jalan. yer..tajuk di atas cukup utk menyatakan apa yg berlaku arini.

asalnya, aku rancang utk menyambung tugas menjadi flyer distributor lagi. bangun seawal 9.40am hanya utk menyapu laman di luar gate rumah sambil mendengar bebelan bapaku adalah perkara terakhir aku mintak dlm dunia ni. demm...sumpah aku menyampah gila babas bila dgr beliau berkata-kata. dah tua cmtu pun xreti nak ckp benda elok². buat malu aku kat jiran sekeliling je. ahh..xpe, LUPAKAN! masuk telinga kiri kuar kanan. sok dier marah lagi aku tahan je la. settle menyapu, aku mula mengecop flyers yg bakal diedarkan. again, another 500 copies more to be distributed. byk giler kot since aku sorg je yg kena cop n edarkan benda alah ni. lenguh gak arr tangan dok main chop. xpe...bak kata Jay, pelan² kayuh.

pendekkan citer, bila aku dah set and ready to go, aku dpt msg dari Aizu ajak lepak kat Shah Alam dgn activity biasa ktorg, Main Kad. dpt je msg tu aku terus cancel plan distributing aku coz main kad lagi FUN! ahaha :D pemain² casino royale kali ni terdiri dari Aizu, Yum², Fais Auff and Putri. mmg sah fun coz we end up main 4 jenis games which were:
  • cong tai tee aka royal
  • declare
  • monyet
  • bluff
sepanjang game declare, aku TAK KALAH langsung! woohoo! arini luck betul² amek side aku and kesian aizu coz langsung tak menang :D tapi dia power lak bila main game bluff. so automatically we call him the King of Bluff! kuat nipu budak ni...demm.

siang berganti malam, aku punya plan yg lain. aku pegi Business Opportunity Plan kat D'sara. mmg cool lah speaker mlm tu. aku salute abess dgn keazaman, semangant dan keinginan beliau utk bangkit (bukan design label tu yer..) dari kejatuhan dan dugaan yg melanda beliau. beliau tak lain dan tak bukan adalah bapa kepada kawan aku, Mr Syed Zain. org tua ni cool gila..serious! kenapa lah org tua aku tidak berfikiran seperti beliau?

p/s: aku mesti rebut peluang ini!

5 comments:

M u N z i R said...

woah! best gile main card!
takpe takpe next time

Putri Ramlan said...

wahhh. lepas ni munzir pun kena amik EL semata nak main kad sbb u kata main kad FUN kan? :P

M u N z i R said...

EL?! sah sah la bos i bising even though EL... huhuhuhu

Syamsul Adli said...

selamba ar jay..baru la auff amek EL just for FUN! haha

M u N z i R said...

demn korang! hasutan yang boleh membawa kenyataan ni... hahaha...