20090504

Insurans

Hello and Salam Sejahtera.

Apa itu INSURANS?

Kebanyakan pemikiran orang kita, dengar saja perkataan INSURANS, Semua lari. Sedangkan pada hakikatnya insurans inilah yang akan membantu kita jika kita berada dalam kesusahan kelak.

Tak percaya? Teruskan membaca...

Kita tidak pernah tahu bila masanya kita akan 'pergi' untuk selama-lamanya. Kita sebagai manusia wajib percaya bahawa mati adalah perkara yang pasti dalam kehidupan kita. Dan apabila 'hari' itu tiba, apa yang akan kita tinggalkan bagi orang yang masih hidup di dunia ini?


Hutang PTPTN?
Hutang Motor?
Hutang Kereta?
Hutang Rumah?
Hutang Kad Kredit?


Dan segala mcm hutang yang kita buat semasa kita hidup.Adakah anda fikir hutang-hutang tersebut akan selesai secara automatik apabila kita sudah tiada nanti?

Jawapannya, TIDAK sama sekali.

Siapakah yang akan menanggung semua beban hutang kita itu? Adakah anda mahu meninggalkannya kepada kedua ibubapa, atau suami/isteri, atau anak-anak anda? Sedangkan kita sepatutnya meninggalkan harta untuk mereka supaya mereka dapat menguruskan kehidupan dengan lebih baik. Tetapi sebaliknya, kita meninggalkan hutang untuk mereka selesaikan. Pernahkan anda bayangkan bagaimana mereka nak bayar hutang-hutang anda itu?


PRUDENTIAL ASSURANCE MALAYSIA BERHAD mempunyai pakej simpanan + lindungan (Saving + Protection) yang terbaik dan menarik untuk anda. Pakej kami sememangnya lengkap dengan Khairat Kematian, Hilang Upaya Kekal (Total Permanent Disability), Penyakit Kritikal, Hilang Upaya disebabkan kemalangan, Meninggal Dunia akibat kemalangan, dan Medical Card bagi membiayai bil-bil hospital anda berkonsepkan Islam (TAKAFUL). Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.prudential.com.my/ atau hubungi saya di 017 - 500 9962.

Ribuan terima kasih diucapkan kerana anda sudi membaca dan diharapkan kita sedar sebelum terlambat. Jauh disudut hati, bukannya keuntungan yang saya cari kerana keuntungan yang saya peroleh itu hanyalah beberapa peratus sahaja. Tetapi atas rasa tanggungjawab sebagai agen insurans membuatkan saya berasa terpanggil untuk menyedarkan anda sahabat-sahabat saya.
Jika anda inginkan penjelasan lanjut atau mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya di nombor yang tertera di bawah:

Syamsul Adli Sharifuddin
B. Acc (IS) (Hons), UUM
Wealth Planner
017 - 500 9962
syamsuladli@prupartner.com.my
soul_playa@hotmail.com


Sekian.

Terima kasih & Salam :)

No comments: